Staking

Op 14 maart staakt de Elout samen met alle andere basisscholen in Noord-Holland. Wij zijn op deze dag dus gesloten.

Het lerarentekort in Amsterdam is groter dan in de rest van Nederland. Scholen ondervinden daar veel hinder van. De Amsterdamse schoolbesturen maken zich zorgen om de situatie. Daarom vragen zij van 7 t/m 14 maart 2018 met de actie OP=OP aandacht voor het lerarentekort in Amsterdam.

Op de websites hieronder vindt u verduidelijking over de staking

http://bboamsterdam.nl/actualiteit/bbo-actie-op-is-op/

https://www.youtube.com/watch?v=_472eLZT5GI 

Inloopochtend

Beste (nieuwe) ouders/verzorgers,

 

Woensdag 31 januari a.s. is er tussen 08:30 tot 12.00 uur een inloopochtend om de school te bezichtigen. Deze ochtend is met name bedoeld voor nieuwe ouders die graag een kijkje willen nemen in onze school. Nieuwe ouders kunnen in gesprek gaan met ouders, die al kinderen bij ons op school hebben zitten. U kunt ook een rondleiding door de school krijgen. Het is mogelijk om uw kind deel te laten nemen aan verschillende activiteiten, zoals de gymles en het spelen aan de zandtafel.

Daarnaast wordt er voorlichting gegeven door de peuterleidsters en de kleuterleerkrachten over de manier van onderwijs geven op de Elout.

Het is verder mogelijk om een vervolgafspraak te maken voor een eventuele verdere kennismaking.

 

We hopen u in groten getale te mogen ontvangen.

 

Met vriendelijke groet,

Het team van BS Elout

Uit de school / Uit de kunst november 2017

De nieuwe Uit de school en Uit de kunst staan op de website. Veel leesplezier!

Start nieuwe schooljaar!

Dinsdag 5 september 8.15 openen wij de de deuren voor het nieuwe schooljaar. Tot dinsdag!

Uit de kunst mei/juni 2017

De nieuwste 'Uit de kunst' van maart/april 2017 staat op de website.

Teeltplan schooltuinen groep6 2017

3 april starten de buitenlessen van de schooltuinen. U kunt hier het teeltplan vinden. Hierin staat wat de kinderen allemaal in de grond gaan stoppen.

Kerst 2016

Op onze facebook pagina staan al diverse foto's van het kerstontbijt van woensdag 21 december en van het kerststukjes maken tijdens de open middag op dinsdag 20 december. 

Kampioenschap West 1

De meisjes van de Elout hebben woensdag 8 juni om het kampioenschap van West 1 gespeeld(regio Noord-Holland) helaas zijn ze niet door gegaan naar de landelijke finale. Maar zij hebben wel laten zien waarom zij de kampioen van Amsterdam zijn. De meisjes hebben gestreden voor wat zij waard waren en kwamen1 doelpunt te kort om de de halve finale te halen. Ondanks dit hebben de meiden een erg mooie dag gehad met de vele supporters die met onze "spelersbus"waren mee gekomen.  Wij hebben als Elout laten zien waar wij voor staan en zelfs na 3 zware wedstrijden stonden de meisjes van de Elout nog te voetballen tegen de ouders, leerkrachten en jongens van de Elout.

Wij willen alle ouders, kinderen, leerkrachten bedanken die ons zijn komen aanmoedigen Als je op de foto klikt zie je de foto's en een filmpje van de wedstrijd: meisjes Elout VS ouders,leerkrachten en jongens Elout. Wij trots op onze meisjes dat zij met mooi en sportief spel zo ver zijn gekomen; Salina, Manar, Tessa, Saloua, Gaya, Estella, Amal, Cecil, Simran, Nina, Cecillia

Groep 7 bij SAM SAM over vrijheid van meningsuiting

In maart kwam de Samsam op bezoek in groep 7a om 9 kinderen te interviewen, fotograferen en filmen voor het thema “Vrijheid”. Ea, Elias, Mohamed, Yuna, Murathan, Sevginur, Nathan, Nasim en Metekaan staan in het nieuwe meinummer en/of op het leuke filmpje hieronder en kijk op de site van Sam Sam voor een quiz en meer tekst. http://www.samsam.net/wat-denk-jij/

Meisjes Elout bereiken kampioenschap van Noord-Holland

Nadat de meisje kampioen van Amsterdam waren geworden, moesten zij woensdag 25 mei spelen tegen de beste scholen uit Almere, Haarlem en Amstelveen.  Na 3 spannende en goede wedstrijden hebben de meisjes van de Elout zich als 2e gekwalificeerd voor de volgende ronde; Kampioenschap van Noord- Holland. Deze ronde zal 8 juni gespeeld worden bij Legmeervogels in Uithoorn. Wij willen alle supporters bedanken die ons zijn komen aanmoedigen, zonder jullie enthousiasme hadden we het nooit gehaald.

We hopen jullie allemaal en nog meer leerlingen, ouders en leerkrachten te zien 8 juni bij Legmeervogels. Als je op de foto klikt zie je nog meer foto's en filmpjes.

Meisjes Elout 3e van de Zuidcup

De meisjes van het voetbalteam zijn woensdag 18 mei 3de geworden bij de Zuidcup. Dit is een voetbaltoernooi voor scholen en teams uit Amsterdam Zuid. Gefeliciteerd: Salina, Simrane,Amal, Cecil, Estella,Saloua, Gaya, Tessa,Nina,Manaar en Cecilia.

Als je op de foto klikt krijg je nog meer foto's en een filmpje te zien van de Zuidcup.

Koningsspelen

Vrijdag 22 april waren de koningsspelen bij de velden van Swift. Als je op de foto klikt krijg je de foto's van de koningsspelen te zien.

MEISJES ELOUT KAMPIOEN VAN AMSTERDAM!!!!!!!

De meisjes van het schoolvoetbal team zijn woensdag 20 april kampioen van Amsterdam geworden met het Amsterdamse schoovoetbal toernooi.

Zij speelde eerst in de halve finale tegen de Annie MG Schmidt school. Deze wedstrijd was super spannend en ondanks dat wij veel kansen kregen, leek het wel of de bal niet in het doel wilde! Dus werd het penalty's. Wij kwamen eerst achter met penalty's maar uiteindelijk wonnen wij de penalty serie. Dus moesten wij in de finale spelen tegen de Weidevogel. Wij kwamen al snel voor met 1-0 en dit gaven de meiden niet meer uit handen. De Weidevogel bleef het proberen maar ze kwamen niet door onze verdediging heen! En toen de scheidsrechter floot leken onze meiden nog niet te beseffen dat zij de beste school van Amsterdam zijn!

Wij willen alle ouders en collega's bedanken die ons hebben aangemoedigd, zonder jullie was dit niet gelukt! Het allermooiste is nog dat deze groep meiden pas 1,5jaar geleden is begonnen met voetballen op school en daardoor zijn er een aantal meiden ook gaan voetballen bij een voetbalclub. Dat je dan na 1,5 jaar kampioen bent van Amsterdam is wel een hele mooie en historische prestatie(er is nog nooit een team van de Elout kampioen geworden). Gefeliciteerd: Simrane, Cecilia, Nina, Amal, Manar, Tessa, Gaya, Cecil,Saloua, Estella en Salina!

Afsluiting projectweek

Vrijdag 1 april(dit is geen grap) hadden wij de afsluiting van het project: "Europa". Er waren verschillende dansvoorstellingen van de verschillende klassen, spelletjes en de kinderen konden ook ervaren hoe  het is om te  wintersporten. Er was ook nog een museum met allemaal kunstwerken over de verschillende landen van Europa van onze leerlingen.

Als je op de foto hierboven klikt dan kom je bij de andere foto's van de afsluiting van het project: "Europa".(De foto's zijn gemaakt door de moeder van Teun, Juul en Rein)

Schoolvoetbal meisjes in de finale!!!!!

De meisjes van het schoolvoetbal team hebben woensdag 6 april zich geplaatst voor de finale van het Amsterdamse schoolvoetbal kampioenschap. De dames wonnen met 2-0 van de Huibersschool en met 2-0 van de Punt en verloren helaas hun laatste wedstrijd tegen de Hildebrand van Loonschool maar dit was genoeg om zich te plaatsen voor de finale. De finale is woensdag 20 april op  sportpark Buiksloterbanne, Baron de Coubertlaan 1, in Amsterdam Noord. (de tijden zijn nog niet bekend) Kom allemaal kijken en steun onze Elout meisjes: Salina, Simran, Amal, Cecil, Estella, Gaya, Tessa, Saloua, Nina, Manar, Cecilia.

Wintersportles

De groepen 6, 6/7 en 8 hebben tijdens de projectweek "Europa"de landen Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland. De kinderen waren er achter gekomen dat in deze landen erg veel aan wintersport wordt gedaan. Dus hebben de kinderen tijdens de gymles snowboard, ski en biatlon les gehad van de Nederlandse Ski vereniging(https://www.wintersport.nl/wintersportexperience) om zelf te ervaren hoe dat is om deze sporten te beoefenen. Als je om de foto klikt zie je nog meer foto's en filmpjes van de lessen.

Tablets op de Elout

Sinds januari maken de groepen 6, 7 en 8 op onze school gebruik van tablets. Het programma dat wij gebruiken op het tablet is Snappet. Dit is een programma, waarmee het werk dat de leerlingen normaal in hun schrift maken nu op een tablet kunnen maken. Het voordeel hiervan is dat de leerlingen meteen weten of zij het antwoord goed of fout hebben en direct feedback krijgen om hun antwoord te kunnen verbeteren. Als leerkracht kun je meteen zien hoe de leerlingen hun werk maken. Daarnaast is er voor de leerkracht de mogelijkheid, direct al tijdens de les, individuele begeleiding te kunnen geven, waar nodig voor een leerling. Een groot voordeel van het werken met Snappet is; dat leerlingen adaptief aan de slag kunnen. Dat betekent dat zij op hun eigen niveau kunnen oefenen. Met Snappet kunnen wij beter lesgeven op het niveau van de individuele leerling.

Wil je meer weten over snappet klik dan op de foto of kijk naar het filmpje van het jeugdjournaal over Snappet.

Amsterdamse Cross Challenge 2016

Na de 2e plek in groep 6, heeft Keyon gister de 1e plek veroverd bij groep 7 tijdens de Amsterdamse Cross Challenge 2016. Erg knap en gefeliciteerd!

De andere leerlingen hebben hem allemaal uitgelopen en een puike(en soms modderige) prestatie geleverd. Foto's van het evenement volgen later.

 

DKJL-The Battle van de Elout

Donderdag 5 november was alweer de 5e Battle van de Elout. Hier gingen kinderen en ouders met elkaar in discussie over verschillende stellingen zoals: Kinderen mogen volwassenen tegenspreken en iedereen is verantwoordelijk voor de veiligheid op straat. Tijdens deze Battle kon het publiek voor het eerst reageren op de stelling en de winnaar kiezen via hun smartphone. Als je op de foto hierboven klikt kom je bij de foto's van de Battle, deze zijn gemaakt door Katinka(moeder van Teun,Juul,Rein)

Annie Sterre(groep 8) bij AT5

 

Annie Sterre(groep 8) was dinsdag 21 april in de uitzending bij Smaakmakers van AT5. Hierin vertelde zij over het project : Öorlog in mijn buurt". Met dit project heeft groep 8 meegedaan, hierbij gingen de leerlingen mensen interviewen die de oorlog hebben meegemaakt in de buurt van school.

Als je op de foto klikt kun je de uitzending zien met Annie Sterre(het begint bij 11.15) In het fotoboek boek van groep 8 kun je de foto's zien van de uitzending.

Groep 8 bij de opnames van Energie!

Groep 8 heeft woensdag 18 maart meegedaan aan de nieuwe clip van de Koningsspelen; Energie!

Kijk hieronder voor het filmpje. Als je de foto's wilt bekijken klik dan op de foto.

DKJL: The Battle groep 7 en 8

Donderdag 27 november was alweer de 4e Battle van de Elout. Dit keer gingen groep 7 en 8 met elkaar en met Sofyan Mbarki(raadslid PVDA en werkzaam op het Calvijn junior college) en Frank Merten(algemeen directeur van ons bestuur KBA Nieuw- West) in discussie. Dit allemaal onder de bezielende leiding van Chantal Deken. De stellingen waarover gediscussieerd werd waren;

  1. Het aanpakken van pesten en discriminatie begint bij de opvoeding
  2. School en ouders moeten dezelfde regels hanteren 

Ben je benieuwd naar de foto's klik dan op de foto hierboven. Wil je meer weten over DKJL kijk dan op hun website: www.discussierenkunjeleren.nl

Foto's en item Jeugdjournaal Jantje Beton

Er staan een aantal foto's van de opening voor Jantje Beton in het fotoboek.

 

Hier kunt u het item van het Jeugdjournaal vinden.