Bedankt allemaal!

Beste ouders, verzorgers en lieve leerlingen van de Elout,

Dankzij jullie heb ik een ontzettend leuke eerste werkdag gehad als directeur. 
Heel veel dank voor jullie steun. Ik wil jullie enorm bedanken voor deze onvergetelijke dag!

Vriendelijke groet,

Hanife Sak 
Directeur Bs. Elout

Video


Interesse in onze school?

Beste (nieuwe) ouders/verzorgers,

 

Als  nieuwe ouder wil u vast  graag een kijkje nemen op de toekomstige school van uw kind.  

Wij nemen daar ook graag de tijd voor. U kunt altijd een afspraak maken met onze directeur, IB er of oudercontactmedewerker via de administratie email: bselout@bselout.nl of tel:0204702717.

 

Met vriendelijke groet,

Het team van BS Elout

Teeltplan schooltuinen groep 6 2018

4 april starten de buitenlessen van de schooltuinen. U kunt hier het teeltplan vinden. Hierin staat wat de kinderen allemaal in de grond gaan stoppen.

Kleuters naar de kinderboerderij!

Op maandag 19 en dinsdag 20 maart zijn de kleutergroepen naar de kinderboerderij geweest om koekjes te bakken. Het was een leerrijke dag. De kinderen hebben op die dag zoveel geleerd. Bij binnenkomst kregen ze te horen wat ze die dag allemaal zouden doen. Ze hebben geleerd hoe je meel, boter en beslag moet maken. Niet alleen geleerd hoe ze dat moeten doen, maar ze hebben ook zelf meel, boter en beslag gemaakt om de koekjes te bakken!

Koningsspelen

Op Vrijdag 20 april doet onze school weer mee aan de koningsspelen.

De kleuters gaan volgens de traditie op de speelplaats en in de gymzaal hun sportieve kunsten vertonen. 

Dit jaar beginnen we om 08:30 met het koningsontbijt in de klas.Om 09:30 vertrekken de groepen 3,4 en 5  naar het sportveld van Swift. Daarna worden de leerlingen in groepjes verdeeld en beginnen ze aan verschillende spellen op het sportveld.

Voor de groepen  6,7 en 8  zal Combiwel Sport samen met Dynamo en lokale sportverenigingen net als bij de vorige edities, deze dag aangrijpen om voor de scholen uit Amsterdam Zuid een grootse Koningsspelen sportdag te organiseren in het Olympisch Stadion.

Afsluiting projectweek

Vrijdag 1 april(dit is geen grap) hadden wij de afsluiting van het project: "Europa". Er waren verschillende dansvoorstellingen van de verschillende klassen, spelletjes en de kinderen konden ook ervaren hoe  het is om te  wintersporten. Er was ook nog een museum met allemaal kunstwerken over de verschillende landen van Europa van onze leerlingen.

Als je op de foto hierboven klikt dan kom je bij de andere foto's van de afsluiting van het project: "Europa".(De foto's zijn gemaakt door de moeder van Teun, Juul en Rein)

Wintersportles

De groepen 6, 6/7 en 8 hebben tijdens de projectweek "Europa"de landen Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland. De kinderen waren er achter gekomen dat in deze landen erg veel aan wintersport wordt gedaan. Dus hebben de kinderen tijdens de gymles snowboard, ski en biatlon les gehad van de Nederlandse Ski vereniging(https://www.wintersport.nl/wintersportexperience) om zelf te ervaren hoe dat is om deze sporten te beoefenen. Als je om de foto klikt zie je nog meer foto's en filmpjes van de lessen.

Tablets op de Elout

Sinds januari maken de groepen 6, 7 en 8 op onze school gebruik van tablets. Het programma dat wij gebruiken op het tablet is Snappet. Dit is een programma, waarmee het werk dat de leerlingen normaal in hun schrift maken nu op een tablet kunnen maken. Het voordeel hiervan is dat de leerlingen meteen weten of zij het antwoord goed of fout hebben en direct feedback krijgen om hun antwoord te kunnen verbeteren. Als leerkracht kun je meteen zien hoe de leerlingen hun werk maken. Daarnaast is er voor de leerkracht de mogelijkheid, direct al tijdens de les, individuele begeleiding te kunnen geven, waar nodig voor een leerling. Een groot voordeel van het werken met Snappet is; dat leerlingen adaptief aan de slag kunnen. Dat betekent dat zij op hun eigen niveau kunnen oefenen. Met Snappet kunnen wij beter lesgeven op het niveau van de individuele leerling.

Wil je meer weten over snappet klik dan op de foto of kijk naar het filmpje van het jeugdjournaal over Snappet.