Kampioenschap West 1

De meisjes van de Elout hebben woensdag 8 juni om het kampioenschap van West 1 gespeeld(regio Noord-Holland) helaas zijn ze niet door gegaan naar de landelijke finale. Maar zij hebben wel laten zien waarom zij de kampioen van Amsterdam zijn. De meisjes hebben gestreden voor wat zij waard waren en kwamen1 doelpunt te kort om de de halve finale te halen. Ondanks dit hebben de meiden een erg mooie dag gehad met de vele supporters die met onze "spelersbus"waren mee gekomen.  Wij hebben als Elout laten zien waar wij voor staan en zelfs na 3 zware wedstrijden stonden de meisjes van de Elout nog te voetballen tegen de ouders, leerkrachten en jongens van de Elout.

Wij willen alle ouders, kinderen, leerkrachten bedanken die ons zijn komen aanmoedigen Als je op de foto klikt zie je de foto's en een filmpje van de wedstrijd: meisjes Elout VS ouders,leerkrachten en jongens Elout. Wij trots op onze meisjes dat zij met mooi en sportief spel zo ver zijn gekomen; Salina, Manar, Tessa, Saloua, Gaya, Estella, Amal, Cecil, Simran, Nina, Cecillia

Groep 7 bij SAM SAM over vrijheid van meningsuiting

In maart kwam de Samsam op bezoek in groep 7a om 9 kinderen te interviewen, fotograferen en filmen voor het thema “Vrijheid”. Ea, Elias, Mohamed, Yuna, Murathan, Sevginur, Nathan, Nasim en Metekaan staan in het nieuwe meinummer en/of op het leuke filmpje hieronder en kijk op de site van Sam Sam voor een quiz en meer tekst. http://www.samsam.net/wat-denk-jij/

Meisjes Elout bereiken kampioenschap van Noord-Holland

Nadat de meisje kampioen van Amsterdam waren geworden, moesten zij woensdag 25 mei spelen tegen de beste scholen uit Almere, Haarlem en Amstelveen.  Na 3 spannende en goede wedstrijden hebben de meisjes van de Elout zich als 2e gekwalificeerd voor de volgende ronde; Kampioenschap van Noord- Holland. Deze ronde zal 8 juni gespeeld worden bij Legmeervogels in Uithoorn. Wij willen alle supporters bedanken die ons zijn komen aanmoedigen, zonder jullie enthousiasme hadden we het nooit gehaald.

We hopen jullie allemaal en nog meer leerlingen, ouders en leerkrachten te zien 8 juni bij Legmeervogels. Als je op de foto klikt zie je nog meer foto's en filmpjes.

Disco "NEON"

Donderdag 19 mei was de disco met het thema NEON op school. Klik op de foto voor meer foto's

Meisjes Elout 3e van de Zuidcup

De meisjes van het voetbalteam zijn woensdag 18 mei 3de geworden bij de Zuidcup. Dit is een voetbaltoernooi voor scholen en teams uit Amsterdam Zuid. Gefeliciteerd: Salina, Simrane,Amal, Cecil, Estella,Saloua, Gaya, Tessa,Nina,Manaar en Cecilia.

Als je op de foto klikt krijg je nog meer foto's en een filmpje te zien van de Zuidcup.

Koningsspelen

Vrijdag 22 april waren de koningsspelen bij de velden van Swift. Als je op de foto klikt krijg je de foto's van de koningsspelen te zien.

MEISJES ELOUT KAMPIOEN VAN AMSTERDAM!!!!!!!

De meisjes van het schoolvoetbal team zijn woensdag 20 april kampioen van Amsterdam geworden met het Amsterdamse schoovoetbal toernooi.

Zij speelde eerst in de halve finale tegen de Annie MG Schmidt school. Deze wedstrijd was super spannend en ondanks dat wij veel kansen kregen, leek het wel of de bal niet in het doel wilde! Dus werd het penalty's. Wij kwamen eerst achter met penalty's maar uiteindelijk wonnen wij de penalty serie. Dus moesten wij in de finale spelen tegen de Weidevogel. Wij kwamen al snel voor met 1-0 en dit gaven de meiden niet meer uit handen. De Weidevogel bleef het proberen maar ze kwamen niet door onze verdediging heen! En toen de scheidsrechter floot leken onze meiden nog niet te beseffen dat zij de beste school van Amsterdam zijn!

Wij willen alle ouders en collega's bedanken die ons hebben aangemoedigd, zonder jullie was dit niet gelukt! Het allermooiste is nog dat deze groep meiden pas 1,5jaar geleden is begonnen met voetballen op school en daardoor zijn er een aantal meiden ook gaan voetballen bij een voetbalclub. Dat je dan na 1,5 jaar kampioen bent van Amsterdam is wel een hele mooie en historische prestatie(er is nog nooit een team van de Elout kampioen geworden). Gefeliciteerd: Simrane, Cecilia, Nina, Amal, Manar, Tessa, Gaya, Cecil,Saloua, Estella en Salina!

Afsluiting projectweek

Vrijdag 1 april(dit is geen grap) hadden wij de afsluiting van het project: "Europa". Er waren verschillende dansvoorstellingen van de verschillende klassen, spelletjes en de kinderen konden ook ervaren hoe  het is om te  wintersporten. Er was ook nog een museum met allemaal kunstwerken over de verschillende landen van Europa van onze leerlingen.

Als je op de foto hierboven klikt dan kom je bij de andere foto's van de afsluiting van het project: "Europa".(De foto's zijn gemaakt door de moeder van Teun, Juul en Rein)

Schoolvoetbal meisjes in de finale!!!!!

De meisjes van het schoolvoetbal team hebben woensdag 6 april zich geplaatst voor de finale van het Amsterdamse schoolvoetbal kampioenschap. De dames wonnen met 2-0 van de Huibersschool en met 2-0 van de Punt en verloren helaas hun laatste wedstrijd tegen de Hildebrand van Loonschool maar dit was genoeg om zich te plaatsen voor de finale. De finale is woensdag 20 april op  sportpark Buiksloterbanne, Baron de Coubertlaan 1, in Amsterdam Noord. (de tijden zijn nog niet bekend) Kom allemaal kijken en steun onze Elout meisjes: Salina, Simran, Amal, Cecil, Estella, Gaya, Tessa, Saloua, Nina, Manar, Cecilia.

Wintersportles

De groepen 6, 6/7 en 8 hebben tijdens de projectweek "Europa"de landen Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland. De kinderen waren er achter gekomen dat in deze landen erg veel aan wintersport wordt gedaan. Dus hebben de kinderen tijdens de gymles snowboard, ski en biatlon les gehad van de Nederlandse Ski vereniging(https://www.wintersport.nl/wintersportexperience) om zelf te ervaren hoe dat is om deze sporten te beoefenen. Als je om de foto klikt zie je nog meer foto's en filmpjes van de lessen.

Tablets op de Elout

Sinds januari maken de groepen 6, 7 en 8 op onze school gebruik van tablets. Het programma dat wij gebruiken op het tablet is Snappet. Dit is een programma, waarmee het werk dat de leerlingen normaal in hun schrift maken nu op een tablet kunnen maken. Het voordeel hiervan is dat de leerlingen meteen weten of zij het antwoord goed of fout hebben en direct feedback krijgen om hun antwoord te kunnen verbeteren. Als leerkracht kun je meteen zien hoe de leerlingen hun werk maken. Daarnaast is er voor de leerkracht de mogelijkheid, direct al tijdens de les, individuele begeleiding te kunnen geven, waar nodig voor een leerling. Een groot voordeel van het werken met Snappet is; dat leerlingen adaptief aan de slag kunnen. Dat betekent dat zij op hun eigen niveau kunnen oefenen. Met Snappet kunnen wij beter lesgeven op het niveau van de individuele leerling.

Wil je meer weten over snappet klik dan op de foto of kijk naar het filmpje van het jeugdjournaal over Snappet.

Het jeugdjournaal over Snappet

Amsterdamse Cross Challenge 2016

Na de 2e plek in groep 6, heeft Keyon gister de 1e plek veroverd bij groep 7 tijdens de Amsterdamse Cross Challenge 2016. Erg knap en gefeliciteerd!

De andere leerlingen hebben hem allemaal uitgelopen en een puike(en soms modderige) prestatie geleverd. Foto's van het evenement volgen later.

 

Uit de Kunst januari

De nieuwe Uit de Kunst is te vinden onder het kopje nieuws.

Nieuwe foto's

Bij diverse klassen staan er nieuwe foto's op de site. U kunt ze vinden in het fotoboek.

Inzamelactie voedselbank

 

Wij willen alle kinderen, ouders en extra acties bedanken voor de massale inzamelactie voor de voedselbank. Zoals je ziet op de foto heeft iedereen zijn best gedaan, bedankt!(voor meer info over de voedselbank kijk op http://www.voedselbankennederland.nl/)

 

Pietengym en pepernoten bakken

Op woensdag 2 december hebben de kleuters en de groepen 3 pietengym gehad van hele speciale "wenpieten"(Estella, Amal, Pedro en Darnell) uit groep 8 en zij hebben pepernoten gebakken met Eva(moeder David en Elias) en Maera, Yaëla en Jenno(uit groep 8).

Voor meer foto's en een filmpje klik op de foto hier boven of kijk in het Fotoboek

DKJL-The Battle van de Elout

Donderdag 5 november was alweer de 5e Battle van de Elout. Hier gingen kinderen en ouders met elkaar in discussie over verschillende stellingen zoals: Kinderen mogen volwassenen tegenspreken en iedereen is verantwoordelijk voor de veiligheid op straat. Tijdens deze Battle kon het publiek voor het eerst reageren op de stelling en de winnaar kiezen via hun smartphone. Als je op de foto hierboven klikt kom je bij de foto's van de Battle, deze zijn gemaakt door Katinka(moeder van Teun,Juul,Rein)

Uit de kunst november

De 'Uit de Kunst' van november is te vinden onder het kopje nieuws.

Winnaars voorleeswedstrijd

 

De winnaar van de groepen 6, 7 en 8 is:  Maera Uppal uit groep 8.

De winnaar van de groepen 4 en 5 is geworden: Salma Diaf uit groep 5a.

Gefeliciteerd!!

Maera zal namens de Elout begin 2016 deel gaan nemen aan de voorrondes van de Nationale Voorleeswedstrijd; spannend!!

Schoolvoetbal meisjes gewonnen!!!

De meisjes hebben hun 2e wedstrijd voor het Amsterdamse straatvoetbal(www.straatvoetbal.nl) gewonnen met 5-0 van de Ichtusschool.

Gefeliciteerd: Fadime, Amal, Saloua, Estella, Tessa, Cecil, Gaya, Salina, Simrane en Nina.

De jongens hebben hun 4e wedstrijd gewonnen na penaltys van de Globe.

Gefeliciteerd: Darnell, Rayan, Kiko, Teun, Jaydon, Paulo en Mohamed.

Uit de school oktober

De nieuwe 'Uit de school' is te vinden onder het kopje nieuws.

Schoolvoetbal jongens gewonnen!!!

De jongens hebben vrijdag 9 oktober hun wedstrijd in de 2e ronde van het Amsterdamse straatvoetbal toernooi gewonnen met 8-2 van de Ichthusschool.

Gefeliciteerd v.l.n.r. Darnell, Gentle, Mohamed, Paulo, Rayan, Kiko,Teun, Jaydon en coach meester William

Opening kinderboekenweek.

 

Zoals jullie gemerkt hebben is donderdag 8 oktober de kinderboekenweek 2015 geopend op school met het thema: Raar maar waar?!

De kinderboekenweek duurt van donderdag 8 otober t/m 15 oktober.(http://www.kinderboekenweek.nl/)

Klik op de foto voor meer foto's van de opening van de kinderboekenweek 2015. Kijk voor foto's van de kinderboekenweek in de klas, in het fotoboek van de klas.

Schoolvoetbal jongens E

 

Het jongens team heeft alle 4 zijn wedstrijden in de poule gewonnen!! Op naar de volgende ronde!!

Gefeliciteerd;  Davi, Amir, Hamza, Naoufal, Mounaim, Rayan,Paulo, Kiko, Yasser, Gentle

Schoolvoetbal meisjes D

 

Het meisjesteam is helaas niet door naar de volgende ronde maar heeft wel haar laatste wedstrijd met 9-0 gewonnen!!!

 

Goed gedaan; Gisely, Ilana, Jadyn, Imane, Annie-Sterre, Medine,Cecil, Gabriella, Saloua, Gayan, Tessa!!!

Annie Sterre(groep 8) bij AT5

 

Annie Sterre(groep 8) was dinsdag 21 april in de uitzending bij Smaakmakers van AT5. Hierin vertelde zij over het project : Öorlog in mijn buurt". Met dit project heeft groep 8 meegedaan, hierbij gingen de leerlingen mensen interviewen die de oorlog hebben meegemaakt in de buurt van school.

Als je op de foto klikt kun je de uitzending zien met Annie Sterre(het begint bij 11.15) In het fotoboek boek van groep 8 kun je de foto's zien van de uitzending.

Foto's Halloween disco

Als je de foto's van de disco wilt bekijken klik dan op de foto hier boven of kijk in het fotoboek.

Groep 8 bij de opnames van Energie!

Groep 8 heeft woensdag 18 maart meegedaan aan de nieuwe clip van de Koningsspelen; Energie!

Kijk hieronder voor het filmpje. Als je de foto's wilt bekijken klik dan op de foto.

DKJL: The Battle groep 7 en 8

Donderdag 27 november was alweer de 4e Battle van de Elout. Dit keer gingen groep 7 en 8 met elkaar en met Sofyan Mbarki(raadslid PVDA en werkzaam op het Calvijn junior college) en Frank Merten(algemeen directeur van ons bestuur KBA Nieuw- West) in discussie. Dit allemaal onder de bezielende leiding van Chantal Deken. De stellingen waarover gediscussieerd werd waren;

  1. Het aanpakken van pesten en discriminatie begint bij de opvoeding
  2. School en ouders moeten dezelfde regels hanteren 

Ben je benieuwd naar de foto's klik dan op de foto hierboven. Wil je meer weten over DKJL kijk dan op hun website: www.discussierenkunjeleren.nl

Sinterklaas op de Elout!

Sinterklaas was vandaag op de Elout. Spannend!!! Bij groep3A en groep8 staan er foto's in het fotoboek. De andere groepen volgen spoedig.

Foto's en item Jeugdjournaal Jantje Beton

Er staan een aantal foto's van de opening voor Jantje Beton in het fotoboek.

 

Hier kunt u het item van het Jeugdjournaal vinden.

Jantje Beton

 

Jantje Beton Loterij 10 september van start op basisschool de Elout

04/09/2014

Vanaf woensdag 10 september starten 579 basisscholen met de verkoop van loten voor de Jantje Beton Loterij. Door mee te doen steunen deelnemende leerlingen andere kinderen in de Nederland omdat de helft van de opbrengst naar de buitenspeelprojecten van Jantje Beton gaat. Met deze projecten zorgt Jantje Beton ervoor dat kinderen in Nederland vrij en avontuurlijk kunnen spelen en bewegen in hun eigen buurt. De andere helft van de opbrengst is voor scholen zelf om hun schoolplein te verbeteren, spelmaterialen te kopen of leuke buitenactiviteiten te organiseren.

Feestelijke aftrap Loterij op 10 september
Om de Jantje Beton Loterij met veel kabaal aan te kondigen, laat een groot deel van de deelnemende scholen de actie feestelijk van start gaan door op 10 september een speciale aftrap op het schoolplein te organiseren. Dat is hét startschot voor de leerlingen om 2 weken lang zoveel mogelijk loten te verkopen aan familie, buren of vrienden.

De aftrap op basisschool de Elout, Cornelis Krusemanstraat 70, 1075 NS Amsterdam

is op 10 september 2014, 11.00 uur

Programma:

11.00 uur: de leerlingen van Basisschool Elout verzamelen zich op het schoolplein.

11.15 uur: het startsein voor de Jantje Beton Loterij + overhandiging van het eerste Jantje Beton Lot aan zangeres Keet!

11.30 uur: Optreden van Keet!