Zomer Nieuwsbrief van de Directie

Beste ouder (s)/verzorger (s),

Via deze link vindt u de zomereditie nieuwsbrief .
Het is een soort jaarverslag, waarbij ik terugkijk naar de ontwikkelingen/activiteiten van het afgelopen schooljaar en waar ik vooruit kijk naar het komende schooljaar. 

Ook de groepsindeling voor het komend schooljaar wordt bekend gemaakt.

In de nieuwsbrief staat: "vooruitblik schooljaar 2019-2020" dit moet natuurlijk "vooruitblik  2020-2021" zijn. Excuses voor het ongemak. 

Vriendelijke groet,

Hanife Sak
Directeur Bs. Elout

Bevo project groep 3 t/m 5

Groep 3 t/m 5 hebben tijdens Bevo een heel cool project gedaan over het tekenen van geluiden. Het resultaat kunt u in het filmpje zien!

https://youtu.be/RRkA1gBRSAg

Hart onder de riem (videoclip)

Lieve kinderen, ouders en verzorgers van de Elout,

We bevinden ons momenteel in een bizarre situatie, waarin we voornamelijk thuis moeten blijven.
Leerkrachten die op afstand les moeten geven en kinderen die opeens thuis aan het werk moeten. Dat is heel gek voor iedereen en zeker niet iets wat we leuk vinden. We hopen snel dat alles weer normaal zal zijn en dat we jullie allemaal weer op school mogen verwelkomen.
Om jullie in deze tijd een hart onder de riem te steken, hebben de juffen en meesters speciaal voor jullie een videoclip opgenomen,
We hopen dat jullie net zoveel plezier beleven met het kijken naar de video als wij hadden met het maken ervan ;)
 
Het zit nu even niet mee, maar alles komt goed!
DON'T WORRY, BE HAPPY!

Klik op de link voor de videoclip:
https://youtu.be/jWn5gCmqw78  

Heel veel sterkte, geluk en een dikke knuffel,
Namens alle juffen en meesters van de Elout :)

Ambtenaar in de klas

"Mijn ervaring als medewerker op de Elout
 
Het afgelopen schooljaar heb ik, in het kader van een project, als ambtenaar van de gemeente Amsterdam een jaar lang één dag per week voor de Elout gewerkt.
 
Wat mij in september 2018 direct opviel was de enorme betrokkenheid van het personeel bij de leerlingen en de school. Daarnaast vond ik de directie en de leerkrachten erg open minded en viel mij op dat ze zo'n hecht team vormen.
 
Als leerling kom je op de Elout prima tot je recht. Alle leerlingen zijn welkom op deze school. Of je nu de Nederlandse nationaliteit bezit, een verblijfsvergunning hebt, illegaal in Nederland verblijft of als nieuwkomer uit het buitenland komt: de Elout maakt een echte wereldburger van je.
 
Maar ook als collega is het hier goed werken: de directie is transparant en flexibel en de werksfeer is uitstekend. Dit alles maakt de Elout een prima werkgever om voor te werken.
 
Al met al heb ik mijn tijd op de Elout als zeer interessant en zinvol ervaren en heb ik er veel geleerd. Bedankt voor de fijne samenwerking!
 
Sanneke Bouma
Gemeente Amsterdam"

Tekenfund

Deze week hebben de kinderen van groep 5 t/m 8 en de Nieuwkomers bovenbouw hun folder over hun webwinkeltje gekregen van het Tekenfund. 
Een aantal weken geleden hebben de kinderen tijdens de BEVO-les een prachtige tekening gemaakt en dit kunstwerk is nu te koop op allerlei leuke voorwerpen. Zo kunt u de tekening van uw zoon of dochter bestellen op een mok, een gymtas, een muismat of een puzzel. Hoe leuk is dat! En om het nog leuker te maken, het geld dat de kinderen ophalen met hun eigen webwinkeltjes komt bij school terecht, om daar mooie, nieuwe speelmaterialen voor aan te schaffen!

Dus haast u snel om de folder van uw kind te bekijken en activeer het webwinkeltje!

Het zou voor iedereen leuk zijn als ze tenminste één artikel verkopen. Dus open de winkeltjes snel!

De website blijft online t/m 28 april. Dus de kinderen kunnen hun winkeltje ook op Koningsdag nog even flink promoten!!!! 

Let the shopping begin!

P.S., ieder kind heeft zijn eigen webwinkeltje en hij of zij kan deze zelf delen met anderen. Dus mocht u graag een winkeltje van iemand anders willen zien? Vraag dan of dat kind u een uitnodiging wilt sturen ;)

Voor een impressie, bekijk onze facebook:

https://www.facebook.com/bselout/posts/993519584184484

https://youtu.be/deyYEQygjVM

Stageverslag van Carla Pyfferoen

In maart 2019 heb ik bij de Elout een week stage gelopen. Met als doel te ervaren hoe het is om als leerkracht aan de slag te zijn.

Iedere dag op een andere groep met zijn eigen dynamiek. Ik heb de Elout ervaren als een school waar een fijne sfeer heerst. Een goed pedagogisch klimaat met bevlogen leerkrachten die voor hun vak staan. Ze dagen de leerlingen uit om nieuwsgierig te zijn, vragen te stellen en te ontdekken. De Elout bereidt de kinderen voor op hun toekomst als wereldburgers. De leerlingen krijgen de ruimte om hun talenten te benutten en hun persoonlijkheid te ontwikkelen. Vanuit een hecht betrokken team probeert men de ouders bij het reilen en zeilen op de school te betrekken. Het was voor mij een leerzame, intensieve week waarin mij alle ruimte is gegeven om een mooie stage te ervaren.

 

Carla Pyfferoen

Echo

Op woensdag 13 maart verscheen dit artikel over onze school in de Echo!

We hopen dat alle kinderen gezellig met hun ouders het boekje hebben gelezen! :)

Dag van de Voorschool

Woensdag 23 januari is de Dag van de Voorschool. Nieuwe ouders kunnen een kijkje nemen bij de kleutergroepen. U bent welkom tussen 9.00 en 12.00

Bedankt allemaal!

Beste ouders, verzorgers en lieve leerlingen van de Elout,

Dankzij jullie heb ik een ontzettend leuke eerste werkdag gehad als directeur. 
Heel veel dank voor jullie steun. Ik wil jullie enorm bedanken voor deze onvergetelijke dag!

Vriendelijke groet,

Hanife Sak 
Directeur Bs. Elout

Video


Interesse in onze school?

Beste (nieuwe) ouders/verzorgers,

 

Als  nieuwe ouder wil u vast  graag een kijkje nemen op de toekomstige school van uw kind.  

Wij nemen daar ook graag de tijd voor. U kunt altijd een afspraak maken met onze directeur, IB er of oudercontactmedewerker via de administratie email: bselout@bselout.nl of tel:0204702717.

 

Met vriendelijke groet,

Het team van BS Elout

Teeltplan schooltuinen groep 6 2018

4 april starten de buitenlessen van de schooltuinen. U kunt hier het teeltplan vinden. Hierin staat wat de kinderen allemaal in de grond gaan stoppen.

Kleuters naar de kinderboerderij!

Op maandag 19 en dinsdag 20 maart zijn de kleutergroepen naar de kinderboerderij geweest om koekjes te bakken. Het was een leerrijke dag. De kinderen hebben op die dag zoveel geleerd. Bij binnenkomst kregen ze te horen wat ze die dag allemaal zouden doen. Ze hebben geleerd hoe je meel, boter en beslag moet maken. Niet alleen geleerd hoe ze dat moeten doen, maar ze hebben ook zelf meel, boter en beslag gemaakt om de koekjes te bakken!

Koningsspelen

Op Vrijdag 20 april doet onze school weer mee aan de koningsspelen.

De kleuters gaan volgens de traditie op de speelplaats en in de gymzaal hun sportieve kunsten vertonen. 

Dit jaar beginnen we om 08:30 met het koningsontbijt in de klas.Om 09:30 vertrekken de groepen 3,4 en 5  naar het sportveld van Swift. Daarna worden de leerlingen in groepjes verdeeld en beginnen ze aan verschillende spellen op het sportveld.

Voor de groepen  6,7 en 8  zal Combiwel Sport samen met Dynamo en lokale sportverenigingen net als bij de vorige edities, deze dag aangrijpen om voor de scholen uit Amsterdam Zuid een grootse Koningsspelen sportdag te organiseren in het Olympisch Stadion.

Afsluiting projectweek

Vrijdag 1 april(dit is geen grap) hadden wij de afsluiting van het project: "Europa". Er waren verschillende dansvoorstellingen van de verschillende klassen, spelletjes en de kinderen konden ook ervaren hoe  het is om te  wintersporten. Er was ook nog een museum met allemaal kunstwerken over de verschillende landen van Europa van onze leerlingen.

Als je op de foto hierboven klikt dan kom je bij de andere foto's van de afsluiting van het project: "Europa".(De foto's zijn gemaakt door de moeder van Teun, Juul en Rein)

Wintersportles

De groepen 6, 6/7 en 8 hebben tijdens de projectweek "Europa"de landen Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland. De kinderen waren er achter gekomen dat in deze landen erg veel aan wintersport wordt gedaan. Dus hebben de kinderen tijdens de gymles snowboard, ski en biatlon les gehad van de Nederlandse Ski vereniging(https://www.wintersport.nl/wintersportexperience) om zelf te ervaren hoe dat is om deze sporten te beoefenen. Als je om de foto klikt zie je nog meer foto's en filmpjes van de lessen.

Tablets op de Elout

Sinds januari maken de groepen 6, 7 en 8 op onze school gebruik van tablets. Het programma dat wij gebruiken op het tablet is Snappet. Dit is een programma, waarmee het werk dat de leerlingen normaal in hun schrift maken nu op een tablet kunnen maken. Het voordeel hiervan is dat de leerlingen meteen weten of zij het antwoord goed of fout hebben en direct feedback krijgen om hun antwoord te kunnen verbeteren. Als leerkracht kun je meteen zien hoe de leerlingen hun werk maken. Daarnaast is er voor de leerkracht de mogelijkheid, direct al tijdens de les, individuele begeleiding te kunnen geven, waar nodig voor een leerling. Een groot voordeel van het werken met Snappet is; dat leerlingen adaptief aan de slag kunnen. Dat betekent dat zij op hun eigen niveau kunnen oefenen. Met Snappet kunnen wij beter lesgeven op het niveau van de individuele leerling.

Wil je meer weten over snappet klik dan op de foto of kijk naar het filmpje van het jeugdjournaal over Snappet.